Příklady padělků

evolution wireless 550 G2

(červenec 2008)

Příklad dvoukanálového přijímače s ručními mikrofony napodobující sérii ew 550 G2. Neidentifikovaný výrobce je nabízí zejména prostřednictvím internetových obchodů pod označením Sennheiser ew 545 G2. Pod tímto označením se nikdy originální set neprodával - pravý ew 545 G2 je jednokanálový systém, jediný dvoukanálový přijímač (prodávaný pouze samostatně, nikoliv v setu) je EM 550 G2.

 

Padělek (nahoře) na první pohled vypadá jako originál (dole), při podrobnější prohlídce objevíte zřejmé odlišnosti - chybějící konektory sluchátek nebo jiné provedení tlačítek. U všech dvoukanálových přijímačů Sennheiser má každý kanál samostatné zapínací tlačítko. Třítlačítkové ovládání (vedle displeje padělku) se používá pouze u základní řady ew 100, nikoliv ew 500. Dále se liší způsobem složení skříně - veškeré přijímače Sennheiser jsou zásuvné moduly ve skříni, napodobenina má odejmutelné víko. Originální přijímače mají vždy nalepovací gumové podložky, nikoliv mohutné pozlacené nožky které znáte z HiFi zařízení.

 

 

Originální přijímač má vnitřní prostor plně obsazený deskami s elektronikou, zřetelně vidíte dvě samostatné desky přijímačů, desku VF dílu a anténního rozbočovače i napájecí transformátor.

 

 

 

 

 

Padělek má pouze jedinou desku pocházející evidentně z nějakého "noname" zařízení.

 

 

 

 

 

 

Padělek (dole) má kroužek mezi mikrofonní hlavou a tělem vysílače z černé gumy (originál je vždy z barevného plastu - zelený, modrý, červený, světle a tmavo šedý - barva odlišuje typ kapsle). Text na těle padělaného mikrofonu je silnější a má rozmazané okraje.

 

 

 

 

 

 

Kapsli padělku je možné vysunout z těla - u originálu je upevněná šrouby a je výrazně delší.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na nálepce s výrobním číslem je místo typu SKM 500 uveden typ SKM 100, chybí logo recyklace.

 

 

 

 

 

 

 

U tohoto padělku je použita velice levná elektronika, signál znatelně šumí a struktura ovládacího menu i způsob ladění je odlišný. Uživatel bude nadávat, že se přístroj rozlaďuje a má nekvalitní zvuk. Bohužel nemusí nikdy zjistit, že si nekoupil Sennheiser, ale předražený "krám" z Číny. Pokud Vám tedy můžeme poradit - jediný způsob obrany je nakupovat nové zboží u prověřených obchodníků s "kamennými" obchody, nikoliv podle nejnižší ceny na internetu. Pokud se jedná o nákup použitého zboží, můžete nás kontaktovat a předem se poradit.

 

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube