Příklady padělků

evolution e 845-S

(říjen 2014)

Padělek vokálního mikrofonu e 845-S nám přinesl na prozkoumání zákazník, který si ho koupil na Aukru. Na první pohled se zdá, že krabička i mikrofon jsou skutečně originální. Ve skutečnosti se ale jedná o zdařilý padělek, jak uvidíte z následujícího srovnání. Na fotografiích vidíte vždy padělek nahoře a originál dole (výrobce změnil design krabičky a typ e 845-S již máme pouze v novém balení, proto je jako příklad balení uváděn typ e 835-S).

 

Krabička padělku je o 0,5 cm kratší, modré pole má jiný odstín, chybí nálepka s hologramem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo "e" je mírně slabší

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modré pole má tmavší odstín, zatímco oranžové pole světlejší. Na padělku je fotografie jiného mikrofonu - jedná se o verzi bez přepínače (nápis na mikrofonu je vcelku).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manuál je vytištěn na obyčejném kancelářském papíru (bělejší, hrubší).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pouzdro na mikrofon u padělku je na první pohled odfláknuté. Špatná kvalita tisku, zejména u nápisu "evolution", slabší materiál (u originálu je nylon vyložen molitanem), ostré spodní rohy a umístění zipu přímo na horní hranu (originál má zip na boku).

 

 

 

 

 

 

 

 

Písmeno "e" v logu "evolution" je slabší, barva mikrofonu je tmavší. Velký rozdíl je v povrchu těla - originál je hladký, padělek je hrubý - při přejetí těla nehtem "bzučí". Provedení přepínače je velice nekvalitní, zajišťovací šroubek se protáčí a po prvním otočení vypadl. Padělek je trochu lehčí - cca o 50 g.

 

 

 

 

 

 

Ochranný koš padělku má kratší spodní část, při jeho utažení proti tělu mikrofonu cítíte tvrdý doraz, protože těsnicí gumový kroužek je příliš tenký. Kapsle padělku je lesklá, cívka je ze slabšího drátu (takže mikrofon má úplně jiné elektrické vlastnosti), vývody cívky jsou zapatlány lepidlem. Na kapsli chybí samolepka s označením charakteristiky a samozřejmě i hologram.

 

 

 

 

 

 

Při pohledu shora na kapsli jsou vidět přepážky. Drážka u XLR konektoru je hlubší, kontakty mají tupé konce (vypadají tlustší). Šroub upevňující konektor (zboku) je hluboko zapuštěný, u originálu lícuje s pouzdrem. Spodní hrana padělku je ostrá, originál je zakulacený.

 

 

 

 

 

 

 

Padělek klipsny mikrofonu je vyroben z lesklého plastu, logo "S" je nekvalitně vyraženo (chybí okraje). Matice není šestihranná, ale kulatá a protáčí se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyní to nejdůležitější: na všech mikrofonech i krabičkách, vyrobených po roce 2013, je nálepka s hologramem. Na krabičkách je také QR kód pro otestování pravosti výrobku na webu výrobce (viz Označení pravosti výrobku na našem webu).

 

 

 

 

 

 

 

 

Na mikrofonu je nálepka s hologramem umístěna zboku na mikrofonní kapsli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takto vypadá nové balení všech mikrofonů evolution, samozřejmě s hologramem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A takto vypadá otevřená krabička.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedná se zdařilý padělek drátového mikrofonu a bez znalosti originálu je obtížné ho rozpoznat od originálu - jednoznačným markantem je "zubatý" povrch. Prodejce na Aukru samozřejmě dobře věděl, že s velkým ziskem prodává napodobeniny. Pokud Vám tedy můžeme poradit - jediný způsob obrany je nakupovat zboží u prověřených obchodníků s "kamennými" obchody, nikoliv podle nejnižší ceny na internetu.

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube