Klasické dynamické mikrofony

 

Mikrofony Sennheiser MD jsou klasikou, která se s malými obměnami vyrábí již desítky let. Lety prověřená konstrukce, celokovové provedení, odolnost proti dotykovým hlukům, variabilita použití - to jsou přednosti těchto špičkových nástrojů v rukou zvukaře.

Novinkou této špičkové řady jsou mikrofony MD 435 a MD 445. Jsou to mikrofony s novou konstrukcí mikrofonní kapsle, která naprosto dokonale zachytí nejjemnější nuance hlasu a zároveň je neuvěřitelně odolná proti zpětné vazbě.

 

MD 435

 

Kardioidní vokální mikrofon

Špičkový kardioidní mikrofon s kapslí vycházející z bezdrátové mikrofonní hlavy MD 9235. Díky svým vlastnostem umožňuje výrazně využívat proximity-efekt a zároveň nevzniká problém se snímáním v protifázi od podlahových odposlechových monitorů. Získat ho můžete jako "drátový" mikrofon MD 435 nebo jako samostatnou mikrofonní hlavu MM 435 - ta je určena pro bezdrátové mikrofony ew G4 a D 6000 / D 9000.

PODÍVEJTE SE NA MD 435MD 435

 

 

 

 

 

 

 

 

MD 445

 

Superkardioidní vokální mikrofon

Špičkový superkardioidní mikrofon pro nejnáročnější podmínky na "stage". Způsob a pozice uložení mikrofonní kapsle zaručuje maximální odolnost proti zpětné vazbě i v komplikovaných podmínkách a ponechává zvukaři volné ruce. Dodává se jako "drátový" mikrofon MD 445 nebo jako samostatná mikrofonní hlava MM 445 pro bezdrátové mikrofony ew G4 a D 6000 / D 9000.

PODÍVEJTE SE NA MD 445MD 445

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MD 21 U

MD 21 U

 

Klasický reportér

Tento mikrofon jistě uvidíte ve všech filmech ze 60. a 70. let, protože v té době jej používali reportéři všech světových televizních společností. V současnosti se přednostně používají jiné typy, ale stále se vyrábí pro zvukové fajnšmekry vyžadující kulovou charakteristiku..

PODÍVEJTE SE NA MD 21 U

 

 

 

 

 

 

MD 42 / MD 46

Moderní profesionál

Reportážní mikrofony MD 42 (kulový) a MD 46 (kardioidní) využívají kombinaci klasiky a inovace. Jsou to nejlepší reportážní mikrofony vůbec. Jejich provedení je navrženo pro celodenní práci reportéra tak, aby tato práce nebyla současně utrpením. Dlouhé tělo mikrofonu je vyváženo pro optimální úchop, zatímco mikrofonní kapsle je uložena ve speciálnám závěsu, který eliminuje dotekové hluky. Mikrofon je velice odolný proti vlhku a nepřízni počasí. Často se používá doplněný o bezdrátový vysílač - "kostku". Mikrofonní kapsle z MD 42 se používá v mikrofonní hlavě MMD 42, která je součástí bezdrátového setu AVX Combo.

PODÍVEJTE SE NA MD 42MD 46 s vysílačem SKP

PODÍVEJTE SE NA MD 46

MD 42


 

 

 

 

 

 

 

 

MD 421-II

Pro všechny nástroje

Mikrofon MD 421-II je přímým nástupcem světoznámého typ MD 421 a má stejné vlastnosti, tedy maximální všestrannost pro nejrůznější typy nástrojů a odolnost. Nejčastěji se používá na velký buben nebo klavír, díky 5 polohovému přepínači kmitočtové charakteristiky je jeho využití velice široké.

PODÍVEJTE SE NA MD 421-II

 

MD 421-II

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MD 431-II

Vokální klasika

Superkadioidní mikrofon MD 431-II je dlouhodobou klasikou mezi kvalitními vokálními mikrofony. Má vysokou odolnost proti zpětné vazbě a pružné uložení mikrofonní kapsle pro omezení dotykových hluků.

PODÍVEJTE SE NA MD 431-II MD 431-II
 
 
 
 

 

 

 

 

 

MD 441-U

Pro prezidenty i muzikanty

Proslavený MD 441-U se stal etalonem pro svoji spolehlivost, srozumitelné podání hlasu a citlivost. Jeho podání hlasu se blíží spíše kondenzátorovým mikrofonům, možná proto byl oblíbeným mikrofonem prezidentů minulého režimu (pro jejich počet u řečnického pultu -až 8- se jim přezdívalo "dýchací přístroj"). I nyní je můžete vidět v parlamentu ČR, používá se ale i na zpěv nebo overheady.

PODÍVEJTE SE NA MD 441-UMD 441-U
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
G. Husák a MD 441-U
 
Zde je mikrofonů MD 441-U pouze pět...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube